PROGRAMI

 

PROJEKTIRANJE

iPROSTOR d.o.o. je pooblaščeni kompetenčni center in prodajalec programske opreme skupine Nemetschek, ki pod svojim okriljem združuje več kot 20 priznanih blagovnih znamk za celotno področje urejanja grajenega okolja od projektiranja do upravljanja zgradb.

 

 

Sedež podjetja NEMETSCHEK AG v Munchen-u.

Podjetja, ki tvorijo skupino NEMETSCHEK so prisotna v 142 državah sveta, njihovo programsko opremo pa uporablja 1.8 milijona uporabnikov širom sveta.

Največji po deležu prihodkov in najbolj prepoznaven del skupine NEMETSCHEK je podjetje ALLPLAN GmbH, proizvajalec istoimenske programske opreme za arhitekturno in gradbeno inženirsko projektiranje. Podjetje ALLPLAN je pred več kot tridesetimi leti ustanovil prof. Georg NEMETSCHEK, z namenom izdelati programsko opremo za projektiranje v arhitekturi in gradbeništvu. Za razliko od ostalih tedanjih CAD programov, ki so bili usmerjeni v splošno uporabo in načrtovanje s pomočjo geometrijskih likov, je dr. Nemetschek s sodelavci zasnoval programsko opremo glede na specifične zahteve stroke, kar pomeni načrtovanje s "pametnimi" gradbenimi elementi (stene, plošče, stebri, nosilci, stopnice, prostori...), ki v digitalnem zapisu nosijo vse potrebne atribute za nadaljnjo obdelavo podatkov v različnih strokah. Tako je nastala programska oprema z osnovnimi karakteristikami današnje BIM metodologije dela in lahko rečemo, da ima ALLPLAN BIM v genih.

POVEZAVE

a

Arhitektura |

Povezava do predstavitvene strani programa za arhitekturno projektiranje.

i

Inženirstvo | konstruiranje

Povezava do predstavitvene strani programa za konstruiranje in izdelavo armaturnih, opažnih, pozicijskih... načrtov.

s

Inženirstvo | statika

Povezava do predstavitvene strani programa za statični preračun gradbenih konstrukcij.

k

Krajinska arhitektura in urbanizem |

Povezava do predstavitvene strani programa za načrtovanje krajinske arhitekture in urbanistično načrtovanje.