Reference – Edis SALIHOVIĆ

66005[1]Kot mlad diplomant gradbeništva sem iskal delo in prišel v stik s predstavniki programske opreme ALLPLAN. Ponudili so mi usposabljanje in mentorstvo pri uvajanju v BIM metodologijo, kar bi mi lahko v prihodnosti izdatno povečalo možnosti zaposlitve. Izziv sem sprejel z veseljem, saj sem se zavedal, da bom s klasičnim pristopom in znanjem težko prišel do dela in s tem spodobnih življenjskih razmer. Učenje je potekalo hitro, k čemur je pripomoglo tudi moje veselje do stroke. Mentor Aleš GRAŠIČ u.d.i.g., iz podjetja AZ-PROJEKT d.o.o., je bil z napredkom zadovoljen in mi je zato ponudil delo na konkretnem projektu za naročnika iz Švice, pri čemer sem pridobil dragocene izkušnje.

Čez čas se je neko inženirsko podjetje iz Avstrije pri mojem mentorju zanimalo za kader, ki bi ustrezal mojemu profilu. Nemudoma sem zagrabil priložnost, za katero sem se usposabljal in na katero sem čakal. Po preverjanju usposobljenosti smo se takoj dogovorili za sodelovanje in v nekaj dneh sem se že preselil v Avstrijo ter pričel z delom. Lastnik je bil navdušen nad mojim načinom dela zato se je odločil dotedanjo programsko opremo v biroju zamenjati za ALLPLAN. Kasneje sem na podlagi mojega dela dobil še dve boljši ponudbi za zaposlitev, tako sem danes zaposlen v tretjem biroju, kjer smo uvedli BIM platformo na osnovi ALLPLAN-a, in rezultati dela z njim so nam v ponos. Povečali smo prihodke, saj v enakem obdobju naredimo veliko več, zrasel nam je ugled in uresničile so se mi sanje, zaradi katerih sem se odločil za študij gradbeništva.

Danes tudi sam pomagam v podjetju iPROSTOR in prenašam znanje ter izkušnje na mlade inženirje, ker dobro vem kaj si želijo in ena izmed redkih možnosti za doseganje tega cilja je ravno ALLPLAN.

Poleg pomoči mladim inženirjem, sem vedno pripravljen pomagati tudi podjetjem, ki se odločijo svoje znanje pokazati na tujih trgih. Če vam lahko kakorkoli pomagam, vas vabim, da se obrnete na podjetje iPROSTOR. Z veseljem vam bom pomagal po najboljših močeh!

Povezave

Allplan Architecture |

A

Povezava do predstavitvene strani programa za arhitekturno projektiranje.

Allplan Engineering |

E

Povezava do predstavitvene strani programa za konstruiranje in izdelavo armaturnih, opažnih, pozicijskih... načrtov.

Allplan Terrain |

T

Povezava do predstavitvene strani programa za načrtovanje krajinske arhitekture in urbanistično načrtovanje.

Allplan Kanal |

K

Povezava do predstavitvene strani programa za načrtovanje kanalizacijskih sistemov.

Frilo |

S

Povezava do predstavitvene strani programa za statične analize.

IZOBRAŽEVANJE|

I

Povezava do ponudbe izobraževanj in uporabnih vsebin.